1/3
03.jpg
02.jpg
Undersidefiler 1000 gange 600_Naturlegep

Legepladsen på
Vestvolden

Beliggenhed

ved Mørkhøjvej (ved Nørre Gymnasium)

 

Projekt

Vestvolden er fredet fortidsminde og da naturen, de store træer og stedets historie er karakterskabende for voldarealet, blev den nye legeplads naturligt tilpasset omgivelserne med en enkel udformning med legeredskaber i træ. Legepladsen består af et organisk ”landskab” i sand med balancestubbe og høje stammer forbundet med reb, der udfordrer børns balance. To legehuse flankerer på hver side en eksisterende smuk tjørn og danner et intimt legemiljø. Vippeøer, stubbe samt vippestamme ligger som øer i sandhavet. På voldskråningen, hvor der i forvejen ligger en fin og bevaringsværdig rutchebane, blev der anlagt pauseøer og sat balancestubbe, således at voldarealet på dette sted aktiveres og inddrages i legearealet. Der findes desuden redegynge og under de lette tjørnetræer kan man slappe af i hængekøjer. Langs med en intern sti, der følger åen, er opstillet fitnessredskaber, og nye overdækkede bordebænkesæt gør det muligt for forældrene at holde øje med deres børn i læ.

 

Anlægssum

400.000 kr.

 

Realisering

Maj – juni 2010

 

Bygherre

Københavns Kommune,
Center for Park og Natur

 

Samarbejdsparter/udførende

Danske Legepladser A/S