1/3
Undersidefiler_1000_gange_600_Helhedspla
Undersidefiler_1000_gange_600_Helhedspla
Undersidefiler_1000_gange_600_Helhedspla

Apollo Torv

Bygherre/ordregiver

Holberg Fenger Invest A/S

 

Samarbejdspartner

Københavns Kommune, Center for Byrum

 

Rolle

Rådgiver

 

Status

Skitseforslag fremført for Københavns Kommune

 

Beliggenhed

Apollo Torv, Apollovej, Vanløse

 

Projektet

Projektet indgår som et led i helhedsplanen for revitalisering af Vanløses bymidte. Apollo Torv ligger ud til Vanløse Allé overfor Galleri A tegnet af C.F. Møllers Tegnestue for samme bygherre.

 

Som et asteroidenedslag (Apollo), skaber en plint i hvid beton et nedslagskrater, en forsænkning i den urbane flade. Den aflange og stramt formede plint, der udgør et naturligt opholds- og hængeudsted med fint forarbejdede sidde- og opholdsflader i træ, fungerer som rumdannende element mod pladsen. På denne måde etableres et lokalt ”sted”- der besidder sin egen identitet - med mulighed for ophold og leg afsondret fra den stedets beliggenhed midt i et af Vanløses mest befærdede vejkryds.

 

Forsænkningen, der kiler sig ind mellem fodgængerarealet langs Apollovej og selve pladsen med opholdsplinten som det centrale element - udnyttes til et bassin, der langsomt fyldes med vand, når det regner. Terrænforskellen mellem fortov og plads optages af en trappe, der forbindes med vandet. En bro længere henne skaber forbindelse til pladsen fra Apollo Torv.